Як правильно написати description і чому це важливо

Пошукові системи вже доволі тривалий час доводять нам, що мета тег description разом із keywords не грають жодної ролі при ранжуванні в результатах пошуку. Давайте розберемось настільки це твердження є правдиве. З точки зору Google опис сторінки не відіграє ролі при ранжуванні, але дії користувачів мають велике значення для покращення показника CTR (клікабельність посилання). Якщо ви тільки почали розбиратися з нюансами пошукової оптимізації і не знаєте всіх нюансів роботи то дана стаття допоможе вам при створенні привабливих для користувачів описів сторінок.

Що таке тег meta descriptions?

Тег meta descriptions – це текст, який ви бачите в результатах пошукової видачі, як опис до сторінки під заголовком при цьому даний опис не відображається на сторінці вашого сайту. Даний тег також називають сніппетом, а його вміст є однією з найголовніших принад вашого сайту в пошуку, адже користувач буде приймати рішення про перехід за посиланням саме завдяки даному опису.

Як правильно написати description і чому це важливо 1

При написанні тегу descriptions особливу увагу потрібно приділити звучанню та лаконічному опису даного показника при цьому не заспамлюючи опис надмірною кількістю ключових запитів. Користь при заповненні даного тегу ви побачите через збільшення кількості відвідувачів із пошуку, та все залежить від того настільки достовірну інформацію передає сніппет у відношенні контенту сторінки.

Яка довжина тегу meta descriptions повинна бути?

Пишучи текст для опису потрібно доволі стисло та інформативно через те, що в описі може вміститись не більше ніж 160 символів. Якщо ви захочете зробити опис довший ніж рекомендовано то користувачі в результатах пошукової видачі побачать тільки частину тексту і загальне враження від вашого ресурсу буде негативним.

Як написати правильний сніппет?

Відповідь доволі проса і полягає в зацікавленні потенційного користувача цікавим вступом до вашого матеріалу і дозволить зорієнтуватись в зацікавленості поданої інформації. В залежності від тематики та виду діяльності в опис потрібно закладати інформацію з призовом до дії. Також важливо заінтригувати користувача пікантною інформацією, щоб прочитавши опис він захотів переглянути усю статтю та отримати детальнішу відповідь. При написанні опису потрібно використовувати цільові ключові слова, і хоча пошукові системи не беруть їх до уваги та для користувачів дана інформація дозволяє зорієнтуватись з подальшим вибором.

Раніше даний тег носив інформативний характер і відносився до діяльності оптимізаторів, які доволі часто створювали монотонні описи та не переймалися милозвучністю та сприйняттям опису з точки зору користувачів. На даний момент усе кардинально змінилося і успіх проведених заходів з SEO оптимізації залежить від дій користувачів в пошуку, які в свою чергу прагнуть вибрати найцікавіший та найпривабливіший опис сторінки.

Share this post

Comment (1)

  • tony Reply

    This is a great…

    27 Листопада at 14:12

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *