Що таке системний підхід до контекстної реклами в Google Ads (AdWords)

Під системним підходом до контекстної реклами мається увазі реалізація наступних чотирьох етапів:

1) визначення можливостей Вашого бізнесу в питаннях контекстної реклами;

2) створення під Ваш бізнес системи продажів на базі контекстної реклами;

3) розробка системи моніторингу ефективності Вашої контекстної реклами;

4) підтримка і розвиток створеної системи продажів.

Вирішуючи описані вище завдання, менеджер крок за кроком вибудовує якісну систему продажів на базі контекстної реклами.

Таким чином ця система враховує всі особливості Вашого бізнесу і «заточується» на максимальну ефективність роботи саме в рамках Ваших потреб і можливостей.

Далі коротко описаний кожен з цих чотирьох етапів.

  1. Визначення можливостей Вашого бізнесу в питаннях контекстної реклами

Перш ніж приступати до розробки системи продажів на базі контекстної реклами, менеджер по контекстній рекламі ретельно вивчає потреби і можливості Вашого бізнесу.

Зрозуміло, він не претендує на посвяту у Ваші секрети і комерційні таємниці. Менеджер всього лише повинен поставити Вам ряд базових питань, які дозволять йому зрозуміти наступне:

– Які товари або послуги Ви продаєте;

– Хто Ваші потенційні клієнти;

– В чому полягають сильні сторони Вашої пропозиції;

– В чому полягають Ваші конкурентні переваги.

Дізнавшись відповідь на ці, а також на ряд інших питань, і доповнивши все це власним аналітикою, менеджер отримує повний набір інформації, що дозволяє йому зробити висновки про потенційну ефективність контекстної реклами в якості каналу продажів для Вашого бізнесу.

  1. Створення системи продажів на базі контекстної реклами в рамках служби Google Ads (AdWords)

Маючи комплексне уявлення про потреби і можливості Вашого бізнесу, спеціаліст по контекстній рекламі підбирає для Вас оптимальний пакет послуг по створенню системи продажів на базі контекстної реклами, після чого приступає до його реалізації. На цьому етапі він готує всі необхідні ключові слова, а потім для кожного ключового слова складає окреме оголошення.

Після цього встановлюються прийнятні для Вас ціни за кліки по Ваших оголошеннях і налаштовується безліч додаткових параметрів служби Google Ads (AdWords), спочатку закладаючи максимальну ефективність Ваших витрат.

Коли початкові роботи в рамках служби Google Ads (AdWords) завершені, настає останній підготовчий етап.

  1. Розробка системи моніторингу ефективності контекстної реклами

При використанні реклами для збільшення продажів дуже важливо робити висновки про віддачу від кожного рекламного інструменту. В іншому випадку є ризик витратити гроші «вхолосту».

На щастя, технології Google Ads (AdWords) дозволяють відслідковувати ефективність кожного витраченого на контекстну рекламу цента. Щоб повною мірою скористатися відповідними можливостями, слід створити систему моніторингу ефективності контекстної реклами.

Конкретна конфігурація системи моніторингу залежить від специфіки Вашого бізнесу. Наприклад, якщо більша частина клієнтів звертається до Вас по телефону, розробляється алгоритм відстеження всіх звернень клієнтів з контекстної реклами за телефонними номерами.

Якщо ж основна маса замовлень відбувається безпосередньо через сайт, тоді встановлюється і налаштовується відстеження покупців, а саме встановлюється система інтернет-аналітики Google Analytics.

Крім того, у багатьох випадках до встановлення також рекомендується система відеозапису дій відвідувачів на Вашому сайті. Така система дозволяє не тільки збирати інформацію про перетворення в клієнта користувача сайту, що прийшов з контекстної реклами, але й дає можливість виявляти різні проблеми, що заважають Вашим потенційним клієнтам здійснити у вас покупку або зробити замовлення.

  1. Підтримка та розвиток побудованої системи продажів

Завершивши розробку системи продажів і системи моніторингу ефективності контекстної реклами, запускається показ Ваших рекламних оголошень.

Але на цьому сфера компетенцій менеджера не закінчується. Адже початок – це лише половина справи. Далі належить клопітка робота над постійним розвитком Вашої системи продажів і поліпшенням її ефективності з урахуванням результатів, отриманих за допомогою системи моніторингу.

Крім того, необхідно регулярно підтримувати працездатність системи продажів, керувати ставками і вирішувати інші рутинні завдання. Все це називається підтримкою системи продажів.

Таким чином, розбиття завдань на окремі блоки і їх групування в цілісну структуру дозволяють якісно охопити всі важливі аспекти, без яких неможливі повноцінна розробка та ефективне функціонування системи продажів.

Ви легко можете переконатися в тому, що контекстна реклама, а саме все описане вище працює дійсно ефективно. Ви можете просто надіслати нам заявку та замовити контекстну рекламу і ми в найкоротші терміни підготуємо для Вас комерційну пропозицію, після чого приступимо до реалізації даної системи.

Share this post

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *